24.4.10.

Zašto vežbati tehniku Transcendentalne Meditacije?

Zbog dobrobiti, naravno, i to brzo vidljivih. To je najkraći odgovor.
A ako bi želeli da budemo precizni o dobrobitima prakse TM-a morali bi da damo duži odgovor koji bi obuhvatao sve oblasti života. Sumiraćemo ih u nekoliko osnovnih oblasti da bi uštedeli vreme i dobili jasniju sliku.
Neki nauče transcendentalnu meditaciju jer žele da koriste svoj puni mentalni potencijal, da imaju bolju koncentraciju, bolje pamćenje, više kreativnosti, energije.
Drugi počinju jer žele da poboljšaju svoje odnose unutar porodice ili na poslu ili stvore mirniji svet.
Treći počinju na preporuku svog lekara, kao pomoć tretmanu nekog zdravstvenog problema povezanog sa stresom, kao što je na primer visok krvni pritisak, digestivni problemi ili neka druga psihosomatska bolest. (70-80% bolesti povezano je sa stresom)
Nezavisno od razloga zbog kojeg odlučite da je naučite, redovna praksa tehnike će prirodno doneti širok dijapazon dobrobiti vašem duhu, telu i ponašanju. Tehnika transcendentalne meditacije je jednostavni postupak koji sve aspekte života čini snažnijim. Ona je nalik zalivanju korena biljke koje hrani čitavu biljku.
Dobri efekti tehnike TM-a potvrđeni su sa više od 600 naučnih studija izvršenih na 210 univerziteta i istraživačkih institucija u 33 zemlje.

Ne zahteva mnogo vremena i lako se uči
Jednom kada naučite tehniku transcendentalne meditacije, verovatno ćete početi primećivati pozitivne promene tokom prvih nekoliko dana ili nedelja. Nije potrebno mnogo vremena da bi stekli veću energiju i inteligenciju, kreativnost i radost, mir i samopouzdanje — jednom kada unutar sebe počnete da doživljavate stanja proširene svesti, pružajuci duhu i telu dubok odmor.
Više od šest miliona ljudi svih uzrasta, kultura i religija širom sveta naučilo je program transcendentalne meditacije i uživa u njegovim blagodetima, uključujući i 20.000 gradana Srbije. Više od 6,000 lekara u SAD i 200 u Srbiji naučilo je tehniku TM-a i preporučuju je svojim pacijentima.
Program transcendentalne meditacije se podučava na isti sistematičan način svuda u svetu, kroz tečaj od sedam koraka u toku od 5 do 6 dana. Kao što se lako uči tako se lako i vežba dva puta dnevno po 15-20min udobno sedeći.
U Srbiji se besplatna predavanja o TM-u periodično održavaju u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici…

Za informaciju o predavanju o TM pozovite 064 22 135 63
ili pošaljite email na tmcentar@gmail.com

Više o TM-u možete pogledati na www.ajurveda.rs/meditacija
O TM-u na engleskom www.tm.org ili www.t-m.org.uk

Нема коментара:

Постави коментар

Promena počinje iznutra - Transcendentalna Meditacija (sa srpskim prevodom)

Sažetak istraživanja o tehnici Transcendentalne Meditacije