23.5.13.

Kreativnost i transcendentalna meditacija

Kreativnost i njen puni razvoj kao i uloga transcendentalne meditacije u tom procesu, je tema filma "Meditacija, kreativnost, mir" Dejvida Linča. Ovaj dokumentarni film pruža publici ekskluzivan uvid u stvaralačko umeće Linča, prateći ga tokom više od 2 godine na njegovoj turi kroz 16 zemalja, kroz predavanja i intervjue.

Kao režiser, slikar, pisac, muzičar i povremeno glumac Dejvid Linč je pravi umetnik i to je način na koji misli i govori - kako o umetnosti, tako i o procesu transcendentalne meditacije. Njegovo izražavanje je uvek jednostavno, sa živopisnim analogijama i o temama koje se tiču TM-a u oblasti kvantne fizike, jedinstvenog polja. Analogija sa sočnom krofnom nas i uvodi u ovaj film.

Koliko je Dejvidu Linču blizak TM dobro ilustruje podatak da je TM tehniku naučio davne 1973. i od tada redovno meditira bez obzira da li je na snimanju ili na nekom od brojnih putovanja po svetu. Uvek je našao vremena da zaroni u dubinu svog duha, izvor neograničene stvaralačke kreativnosti.
Lov na veliku ribu, Dejvid LinčO iskustvu na tom unutrašnjem putu je pisao u knjizi "Lov na veliku ribu", koja je objavljena i u Srbiji.

Dejvid Linč Fondacija je od kompilacije studentskih snimaka, koja su nastala u toku Linčovih predavanja, napravila dokumentarni film u dužini od 70 minuta, koji će publika imati prilike da vidi. Film ima srpske titlove.

Premijera će se održati u velikoj biblioteci Doma kulture Studentski grad, u petak, 24.05. sa početkom u 20 h.

Nakon projekcije je predviđen razgovor uživo sa Dejvidom Linčom, jednim od najvećih režisera današnjice.
Meditacija, kreativnost, mir - film Dejvida Linča
Svi koji žele da pogledaju ovaj film a sada nisu u mogućnosti, mogu da me kontaktiraju na tmcentar@gmail.com i ostave svoj email na koji bih poslao obaveštenje o sledećoj projekciji.

Нема коментара:

Постави коментар

Promena počinje iznutra - Transcendentalna Meditacija (sa srpskim prevodom)

Sažetak istraživanja o tehnici Transcendentalne Meditacije